Αναλγητική αλοιφή "ΔΙΚΤΥΝΝΑ"

Η αναλγητική αλοιφή "ΔΙΚΤΥΝΝΑ" είναι μια αλοιφή με βάση το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο με εκχυλίσματα Δικτάμου, το φυσικό Κερί Μέλισσας, το Αμυγδαλέλαιο και το Βαλσαμέλαιο εμπλουτισμένη με τις ιδιότητες του αιθέριου ελαίου του Θυμαριού.

Η Δίκτυννα κατά την ελληνική μυθολογία ήταν κόρη του Δία και της Κάρμης. Ταυτίζεται με τη Βριτόμαρτις και ήταν μία μινωική θεότης η οποία αργότερα απορροφήθηκε και ταυτίσθηκε με την Άρτεμη.

Στη Μινωική Κρήτη, ο Δίκταμος συσχετιζόταν με τη Δίκτυννα, τη θεά των Μινωιτών που έμοιαζε αρκετά στη θεά Άρτεμη.

Σε αυτήν ήταν αφιερωμένο το φυτό αλλά και στην ίδια τη θεά Άρτεμη, της οποίας το άγαλμα ήταν στεφανωμένο με δίκταμο.

Κατα την παράδοση τον Δίκταμο τον χάρισε στην Κρήτη ο Δίας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το νησί, στο οποίο γεννήθηκε. Έλεγαν ακόμα ότι τα ζώα που ήταν πληγωμένα από βέλος καρφωμένο στο σώμα τους, έτρωγαν δίκταμο και το βέλος έπεφτε από το πληγωμένο σώμα τους. Την ιστορία αυτή επαναλαμβάνει ο Αριστοτέλης στο έργο του «Περί των ζώων ιστορίαι» όπου λέει ότι τα πληγωμένα αγριοκάτσικα της Κρήτης τρώνε δίκταμο και αποβάλλουν τα βέλη.

Η αναλγητική αλοιφή "ΔΙΚΤΥΝΝΑ" είναι αντιφλεγμονώδης και επουλωτική. Εξαιρετικά αποτελεσματική για την ισχιαλγία και την οσφυαλγία, όπως και για κάθε πόνο ρευματικό, για τους πόνους των αρθρώσεων, κακώσεις, διαστρέμματα, φλεγμονές, έλκη και οιδήματα.

Επιταχύνει θεαματικά την επούλωση μικροτραυματισμών, μωλώπων και ελαφρών εγκαυμάτων. Άνακουφίζει από κνησμό και από τσιμπήματα εντόνων. Είναι κατάλληλη και για ευαίσθητα ή ακνεϊκά δέρματα.

Το κερί της μέλισσας με τις μαλακτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές και επουλωτικές του ιδιότητες, βοηθά το δέρμα να έχει μια απαλή και ελαστική δομή.

Το εκχύλισμα Δικτάμου σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, έχει δράση αντισηπτική, τονωτική και αντισπασμωδική. Ακόμη δρα σπασμολυτικά και συμβάλει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των κυκλοφορικών και καρδιολογικών προβλημάτων.

Το αιθέριο έλαιο του Θυμαριού που περιέχει δρα ως αντιμικροβιακό, αντισηπτικό και τονωτικό, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ως αναλγητικό σε περιπτώσεις ρευματικών, αρθριτικών και μυϊκών πόνων.